Europe Road Trip van 2403 km <br class="brh1only">in 6 dagen

Europe Road Trip van 2403 km
in 6 dagen

Ik ging op een toffe solo road trip door Europa. Het was echt fucking vet. Heb er een video van gemaakt die goed laat zien hoe ik het gehad heb. Check deze blog post voor de exacte route die ik heb gereden en een kort reisverslag per dag.

Maar nu eerst de video 👇🏻

Road trip video

Deze video is de eerste ooit die ik zelf gemaakt heb 😅 vind ‘m zelf tof geworden! Vond je het ook tof, abonneer dan ff op m’n YouTube kanaal voor meer videos ✌🏻

Road trip route

Ik hou al mijn reizen bij op één kaart, maar voor deze blog post heb ik ook een kaart gemaakt met alleen m’n road trip route:

Road trip verslag

Check hieronder m’n reisverslag!

Dag 1: Strijp-S naar Thionville, Frankrijk 🇫🇷

 • Afstand: 347 km
 • Hotel: Première Classe Thionville via booking.com (€41)
 • Insta foto: beetje stoer doen ergens in de Ardennen

De dag begon vroeg. En awkward. Ik ging voor het eerst in m’n eentje tegen een camera lullen 😅 echt raar om te doen. Goed ontbijtje op, auto ingeladen met teveel ongezonde boodschappen en ik ging op pad.

Eerst even doorknallen richting de Ardennen waar ik een beetje gechillt heb. Ik moest in Thionville in Frankrijk overnachten, dus ik dacht dan ga ik toch even stoppen in Luxemburg voor een hamburger 🤤 de burger was wel redelijk, maar bij De Burger in Eindhoven is toch echt wel lekkerder!

Ik ging onderweg naar Thionville om in te checken. Hotel was wel echt mega skeer, maar ja wat wil je voor 41 euro (zonder ontbijt). Ik ging ’s avonds nog even op ontdekkingstocht buiten maar het was zodanig ghetto dat ik gauw weer omgedraaid ben. Op zich wel aardig geslapen ’s nachts dus dag 2 kon prima van start.

Dag 2: Thionville naar Genève, Zwitserland 🇨🇭

Een groot deel van deze dag was niet zo boeiend. Het begon met meer dan 300 km snelweg richting het zuiden (update: geflitst met 4 km te hard 📸).

Eenmaal in de buurt van Zwitserland begon het gaaf te worden. Ik merkte dat ik de hoogte in ging en daar had ik een belachelijk gaaf uitzicht op de bergen. Maakte de dag meteen helemaal goed. Lekker in m’n t-shirt met 7 graden in de zon gestaan. Letterlijk 300 meter verder rijden had ik ineens uitzicht op de Mont Blanc. Gaaf. Daar heb ik deze foto genomen en een carrièreswitch overwogen 🤔 vanaf hier heel chill door de bergen gereden richting Genève.

Ik kon gelukkig laat inchecken bij de B&B dus ik ging eerst Genève zelf in. M’n B&B lag net buiten de stad aangezien een hotel in de stad totaal niet te betalen was. Ik had fucking honger en fucking veel zin in pizza. En ja hoor, ik kon ergens de beste pizza eten die ik in m’n leven gegeten heb. Mocht je in Genève zijn, eet dan pizza bij Ristorante Molino. In de stad nog even tegen de camera geluld, een paar locals dachten dat ik een beroemde vlogger was 🤷🏻‍♂️ joe!

’s Avonds laat naar de bed & breakfast gegaan, super aardige mensen en de kamer had een queen size XXXL bed waar ik echt naar uit keek. Badkamer was een beetje skeer, maar prima te doen.

Dag 3: Genève naar Sigriswil, Zwitserland 🇨🇭

 • Afstand: 365 km (1196 km totaal)
 • B&B: SwissHut Bed&Breakfast via booking.com (€60)
 • Insta foto: wie maakt toch steeds deze foto’s?

Met een onbijtje van melkbroodjes en een temperatuur van -30 weer op pad gegaan. Gelukkig had ik stoelverwarming 🤤 ik heb eerst een mooi stukje door de Alpen gereden richting Thonon-les-Bains en daar langs het water naar Montreux.

Montreux is echt een mooi plaatsje aan het Meer van Genève, check bijvoorbeeld deze 360 shot. Voordat je vanuit het oosten het stadje inrijdt kun je gratis parkeren en een soort van geheime spot checken aan het water met een gaaf uitzicht. Eenmaal in Montreux zelf heb ik veel te dure broodjes gekocht en aan het water gechillt bij het standbeeld van Freddie Mercury. Gezellige spot met veel mensen.

Mont Pèlerin ligt vrijwel naast Montreux dus daar ben ik even overheen gereden. Daarna een flinke trip gemaakt richting Sigriswil. Dit mini dorpje ligt best hoog in de bergen, waar mijn fantastische B&B was. Echt een geweldig uitzicht. Daar heb ik ook die foto genomen bovenaan deze blog post.

Nadat ik ingecheckt had ging ik naar Thun voor een avondmaaltijd. Lekkere kipvleugels op en een goeie hamburger bij RIBS Steakhouse. ’s Nachts prima geslapen in de B&B en wakker geworden met een supermooie zonsopgang (check m’n video). De eigenaar van de B&B, Nardi, maakte ’s ochtends een belachelijk goed ontbijt voor zijn gasten. Broodjes, yoghurt, ei, fruit, alles erop en eraan.

Dag 4: Sigriswil naar Elm, Zwitserland 🇨🇭

 • Afstand: 330 km (1526 km totaal)
 • Hotel: Hotel Sardona via booking.com (€51)
 • Insta foto: misschien wel een van mijn gaafste foto’s ooit

Nardi had me een tip gegeven om naar Lauterbrunnen te gaan. Een vallei met watervallen en daar kon je ook met de kabelbaan omhoog voor gave views. De vallei was tof, de watervallen ook, de kabelbaan was helaas dicht. Thanks Nardi! 🤦🏼‍♂️

De dag bestond verder uit heeeel veel autorijden. Maar wel door verschrikkelijk mooie natuur en bergpassen. Ondanks dat eigenlijk alle passen dicht waren kon ik wel mooie stukken rijden (en terug rijden 😂). Ik ben tot meer dan 2000 meter hoogte gekomen en heb echt belachelijk mooie dingen gezien.

Uiteindelijk ’s avonds laat aangekomen in het hotel. Ik had zoveel snacks op dat ik geeneens meer avondeten nodig had. Het hotel was weer een beetje skeer, maar toen ik ’s ochtends wakker werd had ik wel echt een gaaf uitzicht.

Dag 5: Elm naar Gengenbach, Duitsland 🇩🇪

 • Afstand: 335 km (1861 km totaal)
 • Hotel: Hotel Restaurant Sonne via booking.com (€62)
 • Insta foto: “i woke up like dis

In de ochtend ben ik eerst naar Zürich gereden. Daar ben ik een paar uurtjes gebleven om de stad te ontdekken en te lunchen. Ik had erg lekker maar iets te duur Vietnamees eten gehaald.

Toen ik genoeg gezien had in Zürich ben ik doorgereden en heb ik Zwitserland achter me gelaten. Ik ben over de grens gegaan naar Duitsland en via Wehr en Feldberg naar de Falkau Wasserfall gereden. Dat was me toch een avontuur zeg. Ik ging bijna dood ☠ (check vooral de video).

Nadat ik het op wonderbaarlijke wijze toch overleefd had ben ik doorgereden naar het Zwarte Woud. Gave bossen om doorheen te rijden met grote verschillen in hoogte en ook mooie viewpoints.

Ik had ervoor gekozen om niet in een grote stad te overnachten. Dat vond ik minder gezellig plus dan moest ik een milieusticker kopen 🤑 Ik heb overnacht in een gezellig hotel in het typisch Duitse stadje Gengenbach. Super chille kamer, goede badkamer en het ontbijt was amaaaazing. Betalen was alleen kut, want de pin was kapot. Moest serieus ergens cash gaan pinnen 😅 Uiteindelijk kwam er nog 2 euro belasting bij en dat had ik niet gepind, maar die 2 euro mocht ik houden voor de moeite 👍🏻

Dag 6: Gengenbach naar Strijp-S, Nederland 🇳🇱

 • Afstand: 524 km (2403 km totaal)
 • Hotel: m’n eigen penthouse 😝
 • Insta foto: random gave foto die ik had gemaakt in Zwitserland

Deze dag is kort samen te vatten: keihard blazen over de Autobahn 🏎

Dat was het reisverslag, en dat was het voor deze blog post. Die video was mijn eerste video ooit, dus laat ff weten wat je er van vond!

✌🏻,
Matthijs

Thanks broeder voor het lenen van je auto!
 

Volg mij op Instagram 📸

Deze blog posts zijn leuk (hoop ik). Maar soms schrijf ik ze vaak en soms wat minder vaak. Wil je op de hoogte blijven van waar ik mee bezig ben?

Volg me dan op Instagram: @matthijsdedeugd

Laat een reactie achter 👇🏻

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *